SZMKI

SZÍNHÁZ ÉS MULTIMÉDIA KUTATÓINTÉZET

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színház és Multimédia Kutatóintézete azzal a céllal jött létre, hogy egységes, harmonikus és koherens együttműködést biztosítson az egyetemi karokon zajló tudományos kutatások számára. Általa hatékonyabbá válik a kutatás humán erőforrásának, de anyagi és logisztikai részének a menedzselése is, hozzájárulva a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem fejlődéséhez országos és nemzetközi szinten. A Színház és Multimédia Kutatóintézet az interdiszciplináris tudományos együttműködést kívánja népszerűsíteni az akadémiai közösség javára.
A Színház és Multimédia Kutatóintézet a 2017. szeptember 20-én, a 49-es számú szenátusi határozat alapján alakult meg, és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem belső struktúrájaként a prorektor alárendeltségébe tartozik, és annak koordinálása alatt működik.
A Színházi és Multimédia Kutatóintézet tevékenységi köre:

  • a kultúra és a művészet támogatása;
  • a nemzeti kulturális örökség értékeinek közvetítése a színházi jelenségek kutatása révén; a különböző kultúrák kölcsönhatásainak tanulmányozása a nemzetközi trendek és jelenségek kontextusában; saját stratégiák kidolgozása aktuális témákat illetően országos és nemzetközi szinten.