Conferințele ICTM

Conferință Marcela Dan

Miercuri, 30 septembrie 2020, începând cu ora 11.00, se va desfășura Conferința I.C.T.M. on-line, prin aplicația ZOOM, cu tema TEATRUL ȘI REVISTELE CULTURALE INTERBELICE CLUJENE, prelegerea fiind susținută de dr. Marcela Livia DAN.

Cei care doresc să participe la conferința video, sunt rugați să descărce aplicația ZOOM, pentru a putea fi contactați prin această platformă online.

Vă rugăm să confirmați participarea până la data de 28 septembrie 2020, un e-mail la adresa ictm.secretariat@gmail.com, pentru a vă putea comunica linkul pe WhatsApp, înainte de conferință cu 15 minute.

Conferință – dr. Tiberius Vasiniuc

Vineri, 19 iunie 2020, începând cu ora 11.00, se va organiza Conferința I.C.T.M. on-line, prin aplicația ZOOM, cu tema ÎNCEPUTURILE TEATRULUI ROMÂNESC ÎN TRANSILVANIA. A DOUA JUMĂTATE A SECOLULUI AL XVIII-LEA, prelegerea fiind susținută de dr. Tiberius VASINIUC.

Vă rugăm să confirmați participarea până la data de 17 iunie 2020 printr-un e-mail la adresa ictm.secretariat@gmail.com, pentru a vă putea comunica linkul.

Conferință – dr. György Andrea

În data de 4 mai 2020, de la orele 11, va avea loc prima conferință din cadrul evenimentului ”Conferințele ICTM”. Acest eveniment va fi susținut de fiecare dintre cercetătorii din cadrul Institutului de Cercetări Teatrale și Multimedia al Universității de Arte din Târgu Mureș.

Prima dintre aceste conferințe, susținută de dr. György Andrea, se va desfășura online, prin aplicația ZOOM și poartă titlul ”Vrem realism, nu magie! Disputa în jurul cronicilor teatrale în Útunk în 1954”.

Dacă doriți să participați, vă invităm să ne trimiteți un e-mail cu intenția dvs de participare la adresa ictm.secretariat@gmail.com, urmând să primiți linkul conferinței prin e-mail.

INVITAȚIE DE APLICARE

ATELIER DE CERCETARE PRIVIND NOILE FORME DE SPECTACOL CU PATRICE PAVIS

(TÂRGU MUREȘ, ROMÂNIA)

Institutul de Cercetare Teatrală și Multimedia de la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș (România) organizează un atelier de cercetare de trei zile, desfășurat între 13 și 15 noiembrie 2019, condus de Patrice Pavis, cu accent pe teatru și forme noi de spectacol.

Desfășurarea atelierului va fi în ordinea urmatoare:

  1. Prima zi: masa rotundă pe tema traducerii textului teatral (traducerea pieselor sau a teoriei legate de teatru);
  2. A doua zi: atelier de analiză a textului performativ dramatic, o piesă de definit;
  3. Patrice Pavis: „Teatrul și căptușelile sale”, „Performanța câmpului …”, „Etapa începută din anul 2000”.

Limba de lucru a atelierului va fi franceză.

Organizatorii vor selecta 12 persoane, cercetători cu titlul de doctor sau doctorand, care vor participa la dialogul cu Patrice Pavis pe temele anunțate. Documentele de lucru necesare bunei desfășurări a atelierului vor fi apoi trimise prin e-mail.

Organizatorii intenționează să publice un volum pentru a lăsa în urmă o amprentă a acestui atelier.

Aplicatiile pentru participarea la acest atelier (scrisoare de intenție acompaniată de o notă biografică, în limba Franceză, format Word) trebuie trimise prin e-mail, înainte de 30 iulie 2019, la următoarele două adrese de e-mail:

Sorin Crisan: if_crisan@yahoo.com

Julien Daillère: j.daillere@gmail.com

Propunerile vor fi examinate de un comitet științific care își va emite avizul până la 15 august 2019.

Concurs

CONCURS ÎNCHEIAT
Rezultat:
Vasiniuc Tiberius:
– CV
– Fișă autoevaluare
– Listă de lucrări și creații
Rezultatul integral al concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante
Lista candidaților înscriși la concursul pentru ocupare a posturilor vacante scoase la concurs în semestrul I
Avizul juridic pentru concurs
Rezoluția privind verificarea informațiilor din fișa de verificare

CONCURS pentru ocuparea postului de cercetare vacant, publicat în Monitorul Oficial partea a III-a, nr. 1359 din data de 05.12.2018 de către UNIVERSITATEA DE ARTE DIN TÂRGU-MUREŞ
Institutul de Studii Teatrale și Multimedia
Cercetător științific grad III, poziția nr. 4, disciplina din planul de învățământ: Istoria teatrului – linia română.

Calendarul concursului
Documente:
– cerere înscriere
– declarație
– fișă autoevaluare
– fișă standarde
– Metodologia-cadru pentru ocuparea posturilor didactice, Metodologia proprie și de Hotărârea Senatului/Biroului Senatului Universității.
Informații suplimentare se pot obține la telefon 0265-266281 sau la adresa Universității de Arte din Tîrgu-Mureș, str. Köteles Sámuel nr. 6.